Próba, teszt és kereskedelmi célú ideiglenes i rendszám igénylése 1 évre

Ideiglenes próba, teszt és kereskedelmi célú i rendszámtáblát azon gépjárművekre kell kiadni, melyet Magyarországon forgalomba még nem helyeztek, vagy ideiglenesen kérelemre kivontak, avagy állandó rendszámmal történő közlekedés valamely okból nem lehetséges. Kísérlet vagy kipróbálás céljából üzemeltetett járműre I rendszámot kell szerelni!

RENDELJE MEG SZOLGÁLTATÁSUNK MOST!

I rendszám ügyintézés

A „I” betűjelű ideiglenes rendszámtábla kiadásának feltételei:

 • I rendszámtáblát csak az a cég vagy egyénivállalkozó igényelheti, akinek a cégkivonatában, működési engedélyében, vállalkozói igazolásában szerepel a 4511, 4519 vagy a 4520 -as bejegyzés, vagyis a gépjárműjavítás és karbantartás, vagy a személy és könnyű gépjármű kereskedelem vagy egyéb gépjármű kereskedelem és ez a FŐTEVÉKENYSÉGE!
 • Járműgyártó – javító cég, közlekedési kutatóintézet vagy  hasonló tevékenységű vállalkozás, intézmény igényelheti kizárólag a forgalomba nem helyezett jármű közlekedésének kipróbálása, kísérlet elvégezése, kutatás céljából. (az általunk kiadott rendszámok használhatók azon célra, hogy külföldről behozni gépjárműveket.)
 • „I” rendszámnak a használatát igen szigorú feltételek szabályozzák:
  Csak Magyarországon használható, tilos vontatni illetve árut és személyt szállítani (személyszállítás tiltásának feloldását, hétvégi használatot, Európai Uniós feloldást, vontatás, teherszállítás korlátozása alól is feloldást lehet kérvényezni a hatóságnál, ebben is segítünk)
 • Csak szigorú adminisztráció után lehet elindulni a „I” rendszámtáblával ellátott gépkocsival. Úgynevezett indítási naplót kell vezetni, amiben még elindulás előtt be kell írni az útvonalat, indulás időpontját és a gépjármű vezető nevét.
 • A 326/2011. (XII.28) Korm. rendelet 63/A § (2) bekezdésének 7-11. pontja szerint: „I” betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhető át.” 
 • csak olyan járműre szerelhető fel, amely a közúti közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van.

I RENDSZÁM KIVÁLTÁSA, IGÉNYLÉSE GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN

Próba, teszt i rendszám költségei 1 évre

 • éves kötelező biztosítással kell rendelkezni az egy évig érvényes „I” rendszámra (2022.07.01-től a Generali Biztosító Zrt.-nél a legolcsóbb „I” rendszám biztosítása 234.000 Ft baleseti adóval, amelyet egyszeri díjbefizetéssel egy összegben kell rendezni előre, a rendszám kiváltását megelőzően.)
 • a „I” rendszám díja kompletten 38.000 Ft( tartalmazza a 2 db rendszámot plusz az indítási naplót is. )
 • a „I” rendszám ügyintézési díja 25.000 Ft, amely tartalmazza a biztosítás megkötését is, a feloldások mentességét. Önnek nincs más dolga mint a papírokat átnyújtani nekünk és várni míg az elkészült okmányok és a rendszám, biztosítás elkészül.
 • 3 hónapnál nem régebbi eredeti közjegyző által hitelesített cégbírósági cégkivonat szükséges, eredeti aláírási címpéldány ügyvédi szárazbélyegzővel ellátott vagy közjegyző által hitelesített az eljárás során

Az I rendszám nem átruházható, nem eladható, nem bérbe adható! Csak olyan cégek, egyéni vállalkozók és intézmények igényelhetik, kiknek fő tevékenységi köre a gépjármű kereskedelem, gépjárműjavítás és/vagy a gépjárműgyártás. Olyan forgalomból kivont járműre lehet felszerelni, amely a közúti közlekedésre megfelelő állapotban van. Éves biztosítással kell rendelkezni a rendszámra!

Ahogy a 138/2011. (VII. 19.) Korm. rendelet 1. §-ának 2 bekezdése is kimondja:
„Az I betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhető át.”

I rendszámot csak olyan gazdálkodó szervezet használhatja jogszerűen, aki arra jogosult illetve engedéllyel bír. A P rendszám nem átadható, nem eladható nem értékesíthető tovább és bérbe se adható!

Csak saját gazdálkodó szervezetre, azaz saját cégre illetve egyéni vállalkozására igényeljen I rendszámot (mi segítünk), ne vásároljon más cégektől olcsóbbnak „tűnő” rendszámot hisz súlyos büntetés jár érte, mint az eladónak, mint a vevőnek! Maga az I rendszám bérlése is bűncselekmény, amiért a bérlőt is bünteti a hatóság! Mivel 3. személynek nem átadható a rendszám használati joga a meghatalmazás, megbízási szerződés ilyen esetekben nem elfogadható.

A megoldás egyszerű, ha önnek van saját cége illetve egyéni vállalkozása mely tartalmazza az I rendszámhoz való jogosultságot, akkor ne vásároljon illegálisan rendszámot! Bízzon meg minket, ha jogtiszta I rendszámot szeretne igényelni éves kötelező biztosítással és az összes feloldással! Garantáltan megadjuk a személyszállítás, teherszállítás valamint a vontatás korlátozás alóli mentességet.

Elérhetőségünk: 1191 Budapest, Üllői út 178. Euro- Office Center Irodaház földszintjént a recepció mellett található meg Biztosítási Irodánk, ide kell jönni időpont egyeztetés után, amit a 0630/339-00-18 -as számon tehet meg nyitvatartási időnkben.

Szeretne I rendszámot?

I rendszam ügyintézés

 • Nem tudja mi a teendő?
 • Nem akar sorba állni az okmányirodán?
 • Nem tud és nem is akar a jogszabályok között elveszni, hogy megkapja cége minden alól mentes I rendszámát?
 • Mi megértjük! Bízzon meg minket I rendszáma ügyintézésével és mi garantáljuk, hogy 1 napon belül minden gond nélkül garantáltan az összes feloldással együtt kapja kézbe új 1 évre érvényes I rendszámát!
 • Miért érné be kevesebbel? Bízza meg a legjobbat!
 • Hívjon MOST az alábbi telefonszámom: 0630/339-00-18 I rendszám kiváltása és igénylése akár 1 nap alatt.

PARTNEREINK

© 2013-2022 irendszam.hu Minden jog fenntartva. készítette: Rabóczki Sándor