Belföldi import Ideiglenes I rendszám igénylése és kiváltása

Ez az i rendszám típus igényelhető, kiváltható 6 hónapra, ha a jármű harmadik országból importált (nem EU-s ország) és a hazaszállítást követően az NKH-nál műszaki vizsgán részt vett vagy a külföldi vizsga honosításra került.  A  jármű származás- ellenőrzési nyilvántartásba vételével egyidejűleg 6 hónapra igényelhető ideiglenes forgalomban tartást jelent és kizárólag belföldön használható ez az i rendszám típus.

Az import belföldi „I” betűjelű ideiglenes rendszámtáblát azon gépjárművekre lehet kiadni, melyet Magyarországon forgalomba még nem helyeztek, tehát külföldi okmányokkal rendelkezik, de már Magyarországi első forgalombahelyezéses műszaki vizsgálat már megtörtént vagy a külföldi vizsga honosítása.

RENDELJE MEG SZOLGÁLTATÁSUNKAT MOST!

Kizárólag csak EURÓPAI UNIÓN kívülről behozott járművekre tudunk Belföldi használatra I rendszámot kiállítani!

Haza szállítást követően az ideiglenes belföldi használatú i rendszámtábla kiadási feltételei:

 1. Ez az i rendszám típus egy járműre csak egyszer adható ki
 2. Az i rendszám illetve az ahhoz tartó ideiglenes forgalomban tartási engedély maximum 6 hónapig érvényes
 3. Az i rendszám ezen típusa csak belföldön, Magyarország területén használható
 4. Igényléséhez származás ellenőrzés benyújtása kötelező melynek díja 10.900 Ft
 5. Kötelezően benyújtandó a jármű tulajdonjogának megszerzését igazoló okirat eredeti vagy hitelesített másolati példányát, illetve ha az nem magyar nyelven került kiállításra, annak hiteles, magyar nyelvű fordítását (Offi.hu)
 6. a jármű külföldi hatósági engedélyét és jelzéseit (külföldi okmányokat illetve rendszámokat, ha van)
 7. Magyarországi műszaki adatlap ami legalább még 6 hónapig érvényes, melyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság állít ki.
 8. a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás megkötéséről szóló igazolást illetve a befizetésről szóló csekket vagy nyugatát (2022.07.01-től a legolcsóbb biztosítás díja 117.000 Ft 6 hónapra a General Biztosító Zrt.-nél személygépjárműre, 150.000 Ft tehergépjárműre, ennek megkötését is vállaljuk, aktuális biztosítási ajánlatért érdeklődjön nálunk.)
 9. I rendszám díja: 13.000 Ft az ideiglenes forgalomba tartási engedély díja 3.500 Ft, a műszaki érvényesítő címke díja 2016.01.01-től megszűnt
 10. I rendszám kiváltásának igénylésének ügyintézési díja 25.000 Ft

Ez az i rendszám típus nem alkalmas arra, hogy külföldről lábon lehessen hazaszállítani a kint megvásárolt járművet. Kizárólag akkor igényelhető, ha a külföldről behozott jármű már a nemzeti közlekedési hatóságnál (NKH) műszaki vizsgán részt vett. A külföldről hazaszállítás tréleren lehetséges vagy az adott ország által kiállított ideiglenes export rendszámmal.

Igen, de a 6 havi i rendszám nem behozatali rendszám, hanem belföldi használatra egy ideiglenes forgalombantartás! Az i rendszám nem alkalmas arra, hogy külföldön vásárolt járművet haza szállítsa. Magyarországon nincs olyan ideiglenes rendszám, amely erre a célra szolgálna. Külföldi járműre csak műszaki vizsga és származás ellenőrzést követően szerelhető.

Igen szükséges 6 hónapra egyszeri díjfizetésű határozott idejű kötelező biztosítás az i rendszámra! Ennek díja minden évben változik, aktuális árakról mindig weboldalunkon tájékozhat!

Ideiglenes i rendszám kiváltásának szigorú feltétele, hogy a jármű érvényes műszaki vizsgával rendelkezzen legalább 6 hónapig és erről az NKH műszaki adatlapot adjon ki.

2022.07.01-től új ideiglenes rendszámtábla típusok léptek hatályba Magyarországon. Az E rendszám helyett a 6 hónapig érvényes ideiglenes belföldi i rendszám kerül kiadásra minden olyan jármű esetében, aminek a forgalomba helyezése addig nem lehetséges amíg a származás ellenőrzése nem tisztázott és érvényes műszaki vizsgával rendelkezik amit az NKH igazol.

Szeretne I rendszámot?

I rendszam ügyintézés

 • Nem tudja mi a teendő?
 • Nem akar sorba állni az okmányirodán?
 • Nem tud és nem is akar a jogszabályok között elveszni, hogy megkapja 30 napos ideiglenes i rendszámát?
 • Mi megértjük! Bízzon meg minket I rendszáma ügyintézésével és mi garantáljuk, hogy 1 napon belül kézbe kapja kiviteli export rendszámát!
 • Miért érné be kevesebbel? Bízza meg a legjobbat!
 • Hívjon MOST az alábbi telefonszámom: 0630/339-00-18 I rendszám kiváltása és igénylése akár 1 nap alatt.

PARTNEREINK

© 2013-2022 irendszam.hu Minden jog fenntartva. készítette: Rabóczki Sándor