Kiviteli export Ideiglenes I rendszámtábla igénylése és kiváltása

Az ideiglenes kiviteli export i  rendszámtáblát azon gépjárművekre kell kiadni, melyet Magyarországon forgalomba még nem helyeztek, tehát külföldi okmányokkal rendelkezik vagy új jármű és tovább értékesítési céllal eladásra kerül egy harmadik országba vagy magyar okmányokkal rendelkezik, de átmenetileg ki van vonva a forgalomból külföldre történő értékesítés miatt avagy külföldre való letelepedés miatt.

RENDELJE MEG SZOLGÁLTATÁSUNKAT MOST!

i Rendszám ügyintézés

Az ideiglenes kiviteli export i  rendszámtábla kiadási felételei:

 • Belföldön vásárolt jármű kivitelére export i rendszám adható ki
 • Magyar rendszámmal rendelkező jármű forgalomból történő átmeneti kivonását kell kérni járműnyilvántartásból külföldre történő értékesítés miatt egy adás-vételiszerződéssel
 • Magyarországon nem forgalomba helyezett, de Magyarországon külföldre tovább értékesített gépjárművekre is kiválható. Érvényes hatósági engedély nélkül Magyarországon tartózkodó gépjármű reexportjára (kötelezően benyújtandó az eredeti külföldi forgalmi engedély illetve kétnyelvű adásvételi szerződés)
 • Magyarországon még forgalomba nem helyezett új gépjármű külföldre viteléhez, valamint 30 napos érvényességi idején belüli visszahozatalához adható ki a jármű tulajdonjogának igazolását követően. (járműkisérőlap illetve COC papír szükségeltetik)
 • Külföldi állampolgárok igényelhetik kizárólag vagy olyan magyar állampolgárok, akinek nincs magyar bejelentett lakcíme vagy tartósan külföldön élő magyar állampolgárok, akik rendelkeznek külföldi okmányokkal (külföldi személyi igazolvány, külföldi útlevél, külföldi fényképes igazolvány pl.: jogosítvány) Külföldi cég is igényelheti, de kötelezően benyújtandó a hatóság részére a külföldi cég cégkivonata Országos Fordító Iroda általi cégkivonat fordítása is.
 • Magyar rendszámos jármű esetén forgalmi illetve törzskönyv bemutatása szükséges az ideiglenes forgalmi kiállításához illetve a járműhöz tartozó rendszám is leadásra kerül (törzskönyv nem kell minden esetben

I RENDSZÁM KIVÁLTÁSA, IGÉNYLÉSE GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN

Kiviteli export i rendszám költségei 30 napra

 • 30 napos kötelező biztosítás szükséges a a kiviteli export i rendszámra. A 30 napos biztosítás díja, amely biztosítónként eltérő. (2022.07.01-től a legolcsóbb biztosítás személygépjárműre 19.500 Ft, tehergépjárműre 25.000 Ft az pótkocsira 11.500 Ft autóbuszra 96.500 Ft vontatóra 109.000 Ft illetve motorkerékpárra 6.500 Ft a Generali Biztosító Zrt.-nél) Keressen minket az aktuális Z rendszám biztosításának ajánlata miatt.
 • 30 napos „I” rendszám költsége 13.000 Ft
 • „I” rendszám ideiglenes forgalmi engedélyének díja 2.500 Ft
 • Kérelemre történő átmeneti kivonás külföldre értékesítés miatt 2.300 Ft
 • „I” betűjelű rendszám ügyintézési díja 25.000 Ft, amely tartalmazza a komplett ügyintézést beleértve a biztosítás megkötését is, de a biztosításnak a díját nem.

Kiviteli export i rendszámot kizárólag csak külföldi állampolgár vagy külföldi cég kaphat vagy tartósan külföldön életvitelszerűen évi 185 napnál hosszabb ideig tartózkodó magyar állampolgár, aki nem rendelkezik magyar lakcímmel, avagy van külföldi fényképes igazolványa. I rendszám egy járműre egyszer váltható ki, nem hosszabbítható, 30 napig érvényes.

Igen, de a 30 napos i rendszám nem behozatali rendszám, hanem kiviteli export rendszámtábla! Az i rendszám nem alkalmas arra, hogy külföldön vásárolt járművét haza szállítsa. Magyarországon nincs olyan ideiglenes rendszám, amely erre a célra szolgálna. Külföldi járműre csak re export miatt szerelhető.

Ezt egy példán keresztül szemléltetve a legegyszerűbb elmagyarázni: Pl.: egy osztrák forgalmival (külföldi forgalmi engedély) rendelkező járművet megvásárolt egy magyar lakcímmel rendelkező, magyar állampolgár, német-magyar nyelven íródott kétnyelvű adásvételi szerződéssel. A magyar állampolgár eladja, egy román állampolgárnak (külföldi állampolgárnak) a járművet egy hétköznapi magyar adásvételi szerződéssel. Magyarország így egy tranzit ország a jármű szempontjából! Ezért a külföldi állampolgár (külföldi vevő) a jármű tovább szállítására igényelheti a 30 napos export i rendszámot akkor is, ha az eredendően nem magyar rendszámos autó! Formanyomtatványok ehhez, a letölthető dokumentumaink között megtalálhatóak!

Igen szükséges 30 napos egyszeri díjfizetésű határozott idejű kötelező biztosítás az i rendszámra! Ennek díja minden évben változik, aktuális árakról mindig weboldalunkon tájékozhat!

Ideiglenes i rendszám kiváltásának nem feltétele, hogy a jármű érvényes műszaki vizsgával rendelkezzen, de viszont műszakilag alkalmas állapotban kell lenni ahhoz, hogy forgalomba tartózkodhasson és ezt a jármű tulajdonosa szavatolja.

2022.07.01-től új ideiglenes rendszámtábla típusok léptek hatályba magyarországon. A Z rendszám helyett a 30 napig érvényes ideiglenes export i rendszám kerül kiadásra minden olyan jármű esetében amit külföldre értékesítettek. 

Szeretne I rendszámot?

I rendszam ügyintézés

 • Nem tudja mi a teendő?
 • Nem akar sorba állni az okmányirodán?
 • Nem tud és nem is akar a jogszabályok között elveszni, hogy megkapja 30 napos ideiglenes i rendszámát?
 • Mi megértjük! Bízzon meg minket I rendszáma ügyintézésével és mi garantáljuk, hogy 1 napon belül kézbe kapja kiviteli export rendszámát!
 • Miért érné be kevesebbel? Bízza meg a legjobbat!
 • Hívjon MOST az alábbi telefonszámom: 0630/339-00-18 I rendszám kiváltása és igénylése akár 1 nap alatt.

PARTNEREINK

© 2013-2022 irendszam.hu Minden jog fenntartva. készítette: Rabóczki Sándor